top of page

Interesse?

Ben je een beginner of heb je ervaring in de hobby? Niets kan jou tegenhouden om jouw passie te uiten bij Breese Modelvleugels!

Interesse

Heb je interesse in onze passie en kriebelt het om meer te weten wat modelvliegen in werkelijk is, dan ben je op de juiste plaats terecht gekomen. Als beginner kan je je best aansluiten bij een club om zo de ervaring en de nodige informatie van andere leden op te kunnen doen.

Modelvliegen is niet alleen vliegen , maar ook het bouwen van toestellen. Het geeft je wel een voldoening als je weet dat jouw toestel naadloos door de lucht kan scheren na een langdurig bouwproject afgewerkt te hebben.

Bouwen is vliegen en vliegen is bouwen.

Met bouwen kan je natuurlijk heel ver gaan maar tegenwoordig is het al veel gemakkelijker geworden om een toestel in de lucht te krijgen. Door het materiaal EPO Foam kan je nagenoeg kant-en-klare toestellen aankopen. Dit zijn toestellen die enkele uurtjes montage nodig hebben waardoor je snel aan het vliegen bent.

Hoewel er ook bouwkits in balsa bestaan die al ver gevorderd afgewerkt zijn, kan men ook kiezen voor het echte werk met balsa hout. Dit hout is zeer licht en gemakkelijk te bewerken. hier is dan wel weer enige tijd en ervaring voor nodig. Meestal ben je hier dan ook enkele weken tot jaren (afhankelijk van de grootte en details) zoet mee.

De aandrijving van deze toestellen variëren tussen elektro of benzine aangestuurde motoren. Daarin bestaat er nog een onderverdeling zoals propeller, EDF (elektro-turbine) of turbine motoren. Deze laatste is verboden bij Breese Modelvleugels.

De kostprijs van het materiaal bepaal je zelf. Er is veel variatie op de markt waardoor deze hobby niet al te prijzig hoeft te zijn. Voor meer info mag je ons altijd komen bezoeken bij een zonnige zondag op ons vliegterrein.

Interesse

Leeftijd

Bij Breese Modelvleugels speelt ouderdom geen rol.

Modelvliegen kan je op alle leeftijden doen. Breese Modelvleugels heeft een instapleeftijd voorzien vanaf 7 jaar. Tussen 7 en 14 jaar is het dan wel verplicht om onder begeleiding te vliegen. Dit wil zeggen dat er altijd een ouder, voogd of afgevaardigde in de buurt moet zijn om veiligheid in het oog te houden. Onze leden zijn daarbij wel behulpzaam om het groeitraject van kinderen te kunnen bevorderen. Het delen van ervaringen en tips & tricks zullen hierbij dan ook een belangrijke rol spelen.

Kom gerust langs en spreek ons aan voor meer informatie in verband met modelvliegen voor kids.

Je kan ook meer info vragen via het contactformulier op onze site.

Alle leeftijden zijn dus welkom!
 

Ouderdom

Instructeur

Modelvliegen is niet zo gemakkelijk dan dat het lijkt, maar iedereen kan het proberen. Afhankelijk van het type toestel hebben ook ervaren piloten soms moeilijkheden.

Ben je een beginner of ervaren piloot, soms kan een instructeur of hulpje wel van pas komen.

Elk lid wat minimaal 1 jaar ervaring heeft mag zich een instructeur noemen. Hoewel niet iedereen dezelfde ervaring heeft in alle toestellen, is het beter om de juiste persoon aan te spreken die de meeste ervaring heeft in het type toestel wat jij wil vliegen.

 

Elke piloot of startende piloot heeft de mogelijkheid om zijn vliegbrevet te bemachtigen. Hiervoor zal je een examinator nodig hebben.

Wanneer een helpende hand nodig kan zijn of wanneer je jouw brevet wil bemachtigen, aarzel dan niet en stel ons de vraag. Maak een afspraak met 1 van onze instructeurs/examinators en wij zullen jou met plezier verder helpen.

Je kan ons ook contacteren via het contactformulier op onze site.
 

Instructeur nodig

Nieuwsgierig

Ben je nieuwsgierig naar het modelvliegen of wil je eens zien hoe het er aan toe gaat op een vliegterrein, maar heb je helemaal geen zin om met deze hobby te starten?

Dan ben je bij Breese Modelvleugels aan het juiste adres want ook toeschouwers verwelkomen wij graag.

Kom gewoon een kijkje nemen om te genieten van de stunten van de vliegtuigen of een fotootje maken van een voorbij vliegend toestel. Dit kan allemaal zonder verplichtingen. Sla een babbeltje met 1 van onze piloten en geniet van het enthousiasme.

 

Op drukke zonnige mooie weekenden kan er zelfs een drankje beschikbaar zijn van uit onze kantine.

Voor meer info kan je ons altijd bereiken via het contactformulier op onze site.
 

Nieuwsgierig
bottom of page